+

Yemek Tarifleri

ETLİ BARBUNYA

0

Etli barbunya tarifi için malzemeler
  • 500 gr barbunya
  • 300 gr parça kuzu eti
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Etli barbunya hazırlanışı
Barbunyaları bir gün önceden suya koyup bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri içine katıp birkaç dakika soteleyin. Salçaları katın ve karıştırmaya devam edin. Sarımsak, tuz, karabiber ve et suyunu katın ve etler yumuşayıncaya kadar orta derecede pişirin. Sıcak servis yapın. 
Afiyet Olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder