+

Yemek Tarifleri

KİVİLİ VE ANANASLI TART

0
 6 Kişilik
 
 Hazırlama 40 dakika
 
 Pişirme 45 dakika

Kivili ve ananaslı tart tarifi için malzemeler
Tart hamuru için
  • 250 g tereyağı
  • 150 g şeker
  • Bir tutam tuz
  • 2 yumurta
  • 500 g un
  • 50 g toz badem
Kreması için
  • 500 g süt
  • 175 g toz şeker
  • 8 yumurta sarısı
  • 60 g mısır nişastası
  • 90 g un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
  • 3 kivi
  • 5-6 dilim ananas
Kivili ve ananaslı tart hazırlanışı
Tart hamuru amacıyla tereyağı, toz şeker ve tuzu geniş bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser sayesinde çırpın. Yumurtalar, un ve toz bademi ek edip  bütün malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında  30 dakika dinlendirin. Kreması amacıyla süt ve toz şekerin yarısını bir tencerede kaynatın. Ayrı bir karıştırma kabında kalan toz şeker ve yumurta sarılarını şeker tamamiyle eriyinceye kadar bir mikser sayesinde çırpın. Nişasta ve unu ekleyip bir spatula sayesinde karıştırın. Kaynayan sütten iki kepçe kadar yumurtalı karışıma ek ederek ılındırın ve kaynayan süte ek edin. Bir çırpıcı sayesinde daimi karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın. Tereyağını ek edin ve tereyağı tamamiyle eriyene kadar daimi karıştırın. Ilınan kremayı pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.  Dinlenen hamuru tart kalıbınızın ölçülerinde açın ve hafif yağladığınız tart kalıbınızın tabanına yayın. Hamurun üstüne çatalla birkaç delik açın. Üzerine yağlı kağıt serin ve bakliyat serpin. Tart hamurunuzu daha önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin. Bakliyatları yağlı kağıtla birlikte alıp tartınızı 20 dakika daha pişirin ve fırından alın. Ilınan tartın üstüne hazırladığınız kremayı yayıp üzerini bir spatula sayesinde düzeltin. Tartın üzerini ince yuvarlak doğradığınız kivi ve yarım ay dilimledeğiniz ananas dilimleri ile süsleyerek servis yapın. 

0 yorum:

Yorum Gönder